![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
próbuję stworzyć kod, który po kliknięciu w przycisk będzie wyświetlał okienko z danymi. Po wyświetleniu kliknięcie w to okienko ma je zamykać... i to wszystko udało mi się zrobić, tyle że ponowne kliknięcie w przycisk już okienka nie wyświetla.
Zmienną czy_okno dodałem, ponieważ bez niej wciąż dopisywane były tyllko kolejne okna bez ich usuwania. Wygada na to, że mój problem polega na działaniu funkcji .on() , której nie dokońca potrafię skontrolować. Wszelkie podpowiedzi mile widziane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej po prostu mieć to okno jako ukryte w źródle i pokazywać/ukrywać je na żądanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2013 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno dużo łatwiej, chciałem/chcę jednak się czegoś nauczyć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko:
Ten post edytował viking 5.11.2016, 14:00:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tylko łatwiej, ale też lepiej.
Twój temat to jest problem z serii: "jak zrobić coś w miarę złożonego przy małej wiedzy"? Tak naprawdę to wymaga dyskusji krok po kroku, bo w Twoim kodzie jest wiele problemów różnej natury. Co proponujesz? |
|
|
![]()
|
|
No dobra, wiele z tego co stworzył Viking nie do końca do mnie dociera, ale wiem przynajmniej czego google będzie dla mnie szukało w ciągu najbliższych chwil... dzięki
|
|
|
![]()
|
|
followc zauważyłeś wiadomość prywatną?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Filozofii wielkiej tam nie ma. preventDefault zapobiega wykonaniu domyślnej akcji elementu (np submit formularza). Zrób sobie console.log(e) gdzieś poniżej. Eventy opisywałem tutaj. Tworząc nowy element przez jquery możesz podać html i atrybuty jako obiekt co zrobiłem (bardziej czytelne moim zdaniem to jest niż wklejanie całego ciągu html). Dla wielu elementów będziesz mógł znaleźć aktywne okno przez $(this).find(...)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, po krótkiej analizie krok po kroku szybko się rozjaśniło. Tak, $(this).find(...), jest konieczne bo elementów będzie kilkanaście i stąd ten kawałek kodu, w której samej treści jeszcze nie dokładałem do okienka, bo akurat tym zająć się potrafiłem. Chodziło mi o poprawne rozwiązanie kwesti pojawiania się i znikania samego okna, co dzięki Waszej pomocy mi się udało.
Na pewno też będę częstym gościem prophp.pl Dzięki wielkie! |
|
|
![]()
|
|
No nie wiem czy dobrym pomysłem jest bycie gościem na platformie, której najnowsze newsy to "PHP 5.4 już dostępne" i "Firefox 10 oficjalnie wydany".
|
|
|
![]()
|
|
Newsów przyznam że dawno nie pisałem
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:18 |